След като бе съобщено за смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси,

...
След като бе съобщено за смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси,
Коментари Харесай

След смъртта на Ебрахим Раиси цената на петрола тръгна стремглаво нагоре


След като бе обявено за гибелта на иранския президент Ебрахим Раиси, петролът стартира да нараства. Това се случва на фона на новината за Раиси, както и поради влошеното задравословно положение на краля на Саудитска Арабия.

Котировките на сорта Брент, който е референтен за Европа, прибавиха 10 цента или 0,1 на 100 до 84,08 $ за барел. По-рано в тъговията фючърсите нарастнаха до 84,30 $ за барел - най-високото ниво от 10 май.

Американският лек недопечен нефт с доставка през юни загуби 5 цента от цената си до 80,01 $ за барел, въпреки по-рано в сесията да доближи 80,23 $ за барел - най-много от 1 май. Юнските договори изтичат на следващия ден. По-активно търгуваните контракти за юли прибавиха 12 цента или 0,1 на 100 до 83,75 $ за барел.

Иран доставя най-големите размери недопечен нефт от пет години насам. Според редица анализатори износът е повишен до най-високото равнище от повторното налагане на глобите от страна на Съединени американски щати през 2018 година По-голямата част от него се насочва към Китай, защото най-големият вносител в света купува барели от Ислямската република с отстъпка.

Техеранската фондов борса спря работа

Техеранската фондова борса взе решение да спре работа през днешния ден след известието за гибелта на президента Ебрахим Раиси. Това разгласи членът на съвета на шефовете на борсата Реза Ейвазлу. 

" Фондовата борса ще бъде затворена през днешния ден и през идващите няколко дни ", уточни Ейвазлу. 

 
 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР